Brownie recept

Sós csokis, mogyorós, karamellás brownie

Sós csokis, mogyorós, karamellás brownie

A mogyorós csokoládé biztosítja, hogy ezeknek a finom brownie-knak a közepe igazán csokis legyen. Pekándióval és tengeri sóval díszítve – ez lesz az új brownie szuperrecepted.

Hozzávalók:

  • 82g enyhén sózott vaj apróra vágva, plusz plusz a formához
  • 150g 55% étcsokoládé, darabokra törve
  • 97g csokoládé-mogyorós kenhető
  • 3 tojás, felvert
  • 180g arany porcukor
  • 70g sima liszt
  • 100g pirított pekándió dió, durvára vágva
  • fagylalt és karamellszósz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. LÉPÉS
    Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra (légkeveréses esetén, gáz esetén 4-es fokozat). Egy 20 cm-es négyzet alakú forma alját és oldalát vajazzuk és béleljük ki. Tegyük a vajat, a csokoládét és a csokoládékrémet egy hőálló tálba, és enyhén forró víz felett vagy a mikróban 30 másodpercenként kavargatva olvasszuk fel. Ha megolvadt, keverjük össze, és tegyük félre, hogy kissé kihűljön.
  2.  LÉPÉS
    Egy másik tálban elektromos habverővel verjük fel a tojásokat és a cukrot 5 percig, amíg könnyű és habos nem lesz. Öntsük bele a csokoládékeveréket, és rövid ideig habverővel keverjük össze. Szitáljuk bele a lisztet, és óvatosan keverjük bele a keverékbe, majd adjuk hozzá a pekándió nagy részét. Kaparjuk a keveréket a formába, és egy spatula segítségével oszlassuk el. Szórjuk rá az utolsó pekándiót és egy jó adag tengeri sót.
  3. LÉPÉS
    Süssük 30-35 percig, amíg megdermed, de a közepe még kissé ragacsos. Hűtsük ki, majd vágjuk négyzetekre, és tálaljuk fagylalttal és karamellmártással.

Receptinformáció: Salted chocolate & hazelnut brownies recipe | BBC Good Food

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől