A mogyorós csokoládé biztosítja, hogy ezeknek a finom brownie-knak a közepe igazán csokis legyen. Pekándióval és tengeri sóval díszítve – ez lesz az új brownie szuperrecepted.
Hozzávalók:
- 82g enyhén sózott vaj apróra vágva, plusz plusz a formához
- 150g 55% étcsokoládé, darabokra törve
- 97g csokoládé-mogyorós kenhető
- 3 tojás, felvert
- 180g arany porcukor
- 70g sima liszt
- 100g pirított pekándió dió, durvára vágva
- fagylalt és karamellszósz a tálaláshoz
Elkészítés:
- LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra (légkeveréses esetén, gáz esetén 4-es fokozat). Egy 20 cm-es négyzet alakú forma alját és oldalát vajazzuk és béleljük ki. Tegyük a vajat, a csokoládét és a csokoládékrémet egy hőálló tálba, és enyhén forró víz felett vagy a mikróban 30 másodpercenként kavargatva olvasszuk fel. Ha megolvadt, keverjük össze, és tegyük félre, hogy kissé kihűljön. - LÉPÉS
Egy másik tálban elektromos habverővel verjük fel a tojásokat és a cukrot 5 percig, amíg könnyű és habos nem lesz. Öntsük bele a csokoládékeveréket, és rövid ideig habverővel keverjük össze. Szitáljuk bele a lisztet, és óvatosan keverjük bele a keverékbe, majd adjuk hozzá a pekándió nagy részét. Kaparjuk a keveréket a formába, és egy spatula segítségével oszlassuk el. Szórjuk rá az utolsó pekándiót és egy jó adag tengeri sót. - LÉPÉS
Süssük 30-35 percig, amíg megdermed, de a közepe még kissé ragacsos. Hűtsük ki, majd vágjuk négyzetekre, és tálaljuk fagylalttal és karamellmártással.
Receptinformáció: Salted chocolate & hazelnut brownies recipe | BBC Good Food