Brownie recept

Sós karamellás étcsokoládés Brownie recept

Sós karamell étcsokoládé Brownie receptek

Sós karamellás étcsokoládés brownie. Minden egyben a mennyei sütiélvezethez.

Hozzávalók:

A karamellhez

  • 75 g cukor
  • 50 ml sűrű tejszín
  • 10g vaj
  • nagy csipetnyi fleur de sel

A brownie-hoz

  • 100 g sótlan vaj
  • 150g cukor
  • 100g barna cukor
  • 75 g aranyszínű szirup
  • 270g jó minőségű, 70%-os étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 70g liszt

Elkészítése:

  1. A karamell elkészítéséhez tegyük a cukrot egy serpenyőbe, közepesen magas hőfokra. Amint a széle elkezd olvadni, óvatosan forgassuk meg a serpenyőt, hogy a cukor mozogjon és egyenletesen olvadjon. Ne keverjük, csak addig forgassuk óvatosan a serpenyőt, amíg az összes cukor el nem olvad és folyékonnyá nem vált. Tartsuk a serpenyőt a tűzön, amíg mély arany-bronzszínűvé nem válik.
  2. Vegyük le a tűzről, és azonnal öntsünk a tejszín körülbelül ⅓-át a cukorba, hogy csökkentse a főzési folyamatot. Csökkentsük a hőfokot, és öntsük bele a maradék tejszínt is, közben folyamatosan kevergessük, amíg az összes tejszín be nem keveredik.
  3. Szórjuk bele a sót, majd adagonként adjuk hozzá a vajat, amíg a karamell sima és selymes nem lesz. A karamellnek vékony szalagokban kell lejönnie a kanálról. Ebben a szakaszban öntsük ki egy tálba hűlni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 20 x 20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A brownie-tészta elkészítéséhez egy tiszta lábosban keverjük el a vajat. Öntsük bele mindkét fajta cukrot és a szirupot. Óvatosan melegítsük, amíg a keverék felolvad, majd keverjük a hozzávalókat, amíg sima, sűrű masszává nem állnak össze.
  5. Vegyük le a tűzről, szórjuk hozzá az összes csokoládét, és keverjük össze. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Végül szórjuk bele a lisztet, és alaposan verjük össze, amíg a tészta nagyon sima nem lesz. Öntsük az egészet az előkészített tepsibe.
  6. A karamellnek mostanra már szépen be kellett sűrűsödnie. Ezt kanalazzuk a brownie tésztára. Egy nyárs vagy kés segítségével forgassuk át a karamellt a csokoládés brownie-keveréken.
  7. Süssük kb. 20-25 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, amíg megdermed, majd egy éles, forró vízbe mártott késsel négyzetekre szeleteljük, és minden egyes vágás között megtisztítjuk a kést. Így a helyes.

Megjegyzések.

Miután négyzetekre vágtuk a brownie-kat, tegyük fagyasztóba, amíg megdermednek, majd légmentesen záródó edénybe tároljuk.
Ha megkívánjuk, egyszerűen kivesszük a fagyasztóból, és 15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk.


Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől