Mi kell hozzá?
- 3 nagy érett banán, 1.5 centis szeletekre vágva
- 3 evőkanál hideg vaj, darabokra vágva
- 3 evőkanál csomagolt világos barna cukor
- 1 brownie keverék, 23×33 centis méretű serpenyőben
- 1/4 csésze víz
- 3 tojás
- 1/2 csésze csokoládéforgács
- 2-3 evőkanál tejszín (vagy kókuszolaj is működik, és nagyon finom)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a felszeletelt banánt egy tepsibe. Tegyük a vajat egyenletesen a banánokra, és szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Süssük 25-30 percig, vagy amíg aranyszínű és buborékos nem lesz. Vegyük ki, és hagyjuk hűlni 10 percig.
2. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 175 fokra. Tegyük a brownie-keveréket, a vizet, a tojást és a banánt egy nagy keverőtálba. Addig keverjük, amíg éppen csak össze nem áll. Kanalazzuk a keveréket mini cupcake-formába vagy mini sajttortaformába körülbelül 3/4-ig. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a fogpiszkáló a közepéből tisztán ki nem jön.
3. Olvasszuk fel a csokoládéforgácsot egy mikrohullámú sütőben. Keverjük simára, majd adjunk hozzá a tejszínt, amíg fényes és sima nem lesz. Mártsuk a brownie-falatokat a csokoládéba, és tegyünk egy M&M’s-et a közepükbe. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Receptinfó