Brownie recept

Sült brownie fűszerezve

A sült brownie, fűszerezve

Hozzávalók:

  • 155 gramm teljes kiőrlésű lisztet
  • 5 gramm asztali só
  • 2 evőkanál (10 gramm) édesítés nélküli sötét kakaópor
  • 1-1,5 teáskanál füstös fűszerpaprika (a csípős változathoz).
  • 3/4 teáskanál fahéj (a csípős változathoz)
  • 1/4 teáskanál kardamom (a csípős változathoz)
  • 310 gramm étcsokoládé (60-72% kakaó), durvára aprítva.
  • 225 gramm) sótlan vaj, 2.5 centis darabokra vágva
  • 1 teáskanál instant eszpresszópor
  • 300 gramm kristálycukor
  • 105 gramm szilárdan csomagolt világosbarna cukor
  • 5 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál (10 ml) tiszta vaníliakivonat

ELkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23 x 33-as üveg vagy világos fém tepsi alját és oldalát vajazzuk ki.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a kakaóport és a fűszereket, ha használunk.
  3. Tegyük a csokoládét, a vajat és az instant eszpresszóport egy nagy tálba, és állítsuk egy serpenyő forró víz fölé, időnként megkeverve, amíg a csokoládé és a vaj teljesen felolvad és simává válik. Ezt megtehetjük mikróban való melegítéssel is 30 másodpercenként kivéve és megkavargatva. Kapcsoljuk le a hőt, de tartsuk a tálat a víz fölött, és adjuk hozzá a cukrokat. Kevergessük addig, amíg teljesen összeáll, majd vegyük le a tálat a lábasról. A keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie.
  4. Tegyük a 3 tojást a csokoládés keverékhez, és keverjük össze. Adagoljuk hozzá a maradék tojást, és kevergessük. Csorgassuk bele a vaníliát, és keverjük meg. Ne keverjük túl a tésztát ebben a szakaszban, különben a brownie túlságosan süteményes lesz.
  5. Szórjuk a lisztkeveréket a csokoládés keverékre. Egy spatula (nem habverő) segítségével simítsuk a lisztes keveréket a csokoládéhoz, amíg csak egy kis lisztes keverék nem látszik.
  6. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.
  7. Süssük a sütő középső részén 30 percig, a sütési idő felénél megforgatva a tepsit, amíg a brownie-k közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsa nem jön ki.
  8. Hagyjuk a brownie-kat teljesen kihűlni, majd vágjuk fel és tálaljuk.

Szorosan lefedve fóliával, a brownie-k szobahőmérsékleten 3 napig is elállnak.

 

Receptforrás és képek itt: the baked brownie, spiced up – smitten kitchen

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől