A sült brownie gyönyörű dolog. Sok ember szívét és gyomrát melengette már. Kevesebb, mint 1 óra alatt elkészítheted. Olvass tovább a receptért.
Hozzávalók:
- 1 és ¼ csésze általános liszt
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
- 310 gramm étcsokoládé (60-72%-os kakaóval), durvára vágva
- 2 rúd sótlan vaj, 2 és fél centis darabokra vágva
- 1 teáskanál instant eszpresszópor
- 1,5 csésze kristálycukor
- ½ csésze csomagolt világos barna cukor
- 5 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 23 x 33-as üveg vagy világos fém tepsi oldalát és alját vajazzuk ki.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a kakaóport.
- Tegyük a csokoládét, a vajat és az instant eszpresszóport egy nagy tálba, és helyezzük egy serpenyő forró víz fölé. Időnként megkeverjük, amíg a csokoládé és a vaj teljesen felolvad és simává válik.
- Kapcsoljuk le a hőt, de tartsuk a tálat a víz fölött, és szórjuk hozzá a cukrokat. Keverjük addig, amíg teljesen összeáll, majd vegyük le a tálat a lábasról. A keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie.
- Adagoljuk hozzá a 3 tojást a csokoládés keverékhez, és kavarjuk össze.
- Tegyük bele a maradék tojást, és kevergessük össze.
- Adagoljuk hozzá a vaníliát, és úgyszintén keverjük meg. Ne kavarjuk túl a tésztát ebben a szakaszban, különben a brownie-k túlságosan süteményes lesz.
- Szórjuk a lisztkeveréket a csokoládés keverékre. Egy spatula (nem habverő) segítségével dolgozzuk a lisztes keveréket a csokoládéhoz, amíg csupán csak egy kis lisztes keverék nem látszik.
- Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsuk el a tetejét.
- Süssük a sütő középső részén 30 percig, a sütési idő felénél megforgatva a tepsit, amíg a brownie-k közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsa nem jön ki.
- Hagyjuk aztán a brownie-kat kihűlni, majd négyzetekre vághatjuk, és tálalhatjuk.
- Szorosan lefedve fóliával, a brownie-k szobahőmérsékleten akár 3 napig is elállnak.