Brownie recept

Susie titkos brownie receptje

Susie titkos brownie-ja

Ezek a brownie-k pontosan olyanok, amilyennek lenniük kell; nedvesek, középen ragacsosak, a tetejük pedig ropogós. A fehér csokoládé darabkák teljesen új dimenziót nyitnak – Susie Flory.

Hozzávalók:

  • 350 gramm minőségi étcsokoládé
  • 350 gramm Sózott vaj
  • 450 gramm cukor
  • 210 gramm sima liszt
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál durva só
  • 2 csomag fehér csokoládé

Elkészítés:

  1. Vajazzunk ki és béleljünk ki egy nagy sütőformát, majd melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Aztán szórjuk szét a fehér csokoládédarabokat a forma alján.
  2. Törjük össze az étcsokoládét és a vajat, és közepes lángon olvasszuk fel egy Bain Marie-ban.
  3. Közben egy külön tálban verjük fel a tojásokat, a cukrot és a lisztet.
  4. Amint a csokoládé/vaj keverék megolvadt, adjuk hozzá a tojásos masszához.
  5. Ha minden hozzávalót összekevertünk, rakjuk a tepsibe, és kenjük szét. Ügyeljünk rá, hogy a fehér csokoládé darabok laposan a tepsi alján maradjanak.
  6. Süssük kb. 45 perc és 1 óra 15 perc között (a sütő hőfokától függően). A lényeg, hogy egy nyárs szinte tisztán jöjjön ki, és egy pici keverék maradjon rajta.
  7. Ha netán rövidebb ideig sütjük, desszertként fagylalttal tálalhatjuk, vagy ha kicsit tovább, akkor jobban megkeményedik.

Receptinfó: Susie’s Secret Brownies Recipe on Food52

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől