Ezek a brownie-k pontosan olyanok, amilyennek lenniük kell; nedvesek, középen ragacsosak, a tetejük pedig ropogós. A fehér csokoládé darabkák teljesen új dimenziót nyitnak – Susie Flory.
Hozzávalók:
- 350 gramm minőségi étcsokoládé
- 350 gramm Sózott vaj
- 450 gramm cukor
- 210 gramm sima liszt
- 5 tojás
- 1 evőkanál durva só
- 2 csomag fehér csokoládé
Elkészítés:
- Vajazzunk ki és béleljünk ki egy nagy sütőformát, majd melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Aztán szórjuk szét a fehér csokoládédarabokat a forma alján.
- Törjük össze az étcsokoládét és a vajat, és közepes lángon olvasszuk fel egy Bain Marie-ban.
- Közben egy külön tálban verjük fel a tojásokat, a cukrot és a lisztet.
- Amint a csokoládé/vaj keverék megolvadt, adjuk hozzá a tojásos masszához.
- Ha minden hozzávalót összekevertünk, rakjuk a tepsibe, és kenjük szét. Ügyeljünk rá, hogy a fehér csokoládé darabok laposan a tepsi alján maradjanak.
- Süssük kb. 45 perc és 1 óra 15 perc között (a sütő hőfokától függően). A lényeg, hogy egy nyárs szinte tisztán jöjjön ki, és egy pici keverék maradjon rajta.
- Ha netán rövidebb ideig sütjük, desszertként fagylalttal tálalhatjuk, vagy ha kicsit tovább, akkor jobban megkeményedik.