Ez hivatalosan is az a recept, ami a sütőtök-gyűlölő családomat sütőtök-rajongóvá változtatta!
Hozzávalók:
A sütőtökös brownie-hoz:
- 2 csésze kristálycukor/fehér cukor
- 1.5 csésze általános liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1.5 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál só
- ¾ csésze repce- vagy növényi olaj
- 425 g sütőtök püré
- 2 egész nagy tojás, enyhén felütve
- ½ csésze apróra vágott pekándió (nem kötelező)
A krémsajthoz. Ha akarod:
- 85 g szobahőmérsékletű krémsajt
- ½ csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze porcukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Zsírozzunk ki egy 23×33 centiméteres tepsit, vagy béleljük ki pergamenpapírral. Tegyük félre.
- A brownie-k elkészítéséhez szitáljuk össze a cukrot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban. Öntsük hozzá az olajat, és egy keverőgép alacsony fokozatán addig verjük, amíg a száraz összetevők megnedvesednek. Adagoljuk hozzá a sütőtökpürét, és verjük simára. Adagoljuk hozzá a tojásokat, és verjük még egy percig. Ha Használjuk, szórjunk bele a pekándiót. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.
- Süssük kb. 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz (30 percnél kezdjük el ellenőrizni, mivel a sütők változóak). Vegyük ki a sütőből a tepsit. Aztán hagyjuk a brownie-kat kihűlni a serpenyőben.
- A cukormáz elkészítéséhez, ha használunk, tegyük a krémsajtot, a vajat és a vaníliát egy tálba, és közepes fokozaton verjük, amíg könnyű és habos nem lesz. Keverjük bele a porcukrot, egyszerre kb. 1 csészényit, és minden egyes adagolás után jól verjük fel. Folytassuk, amíg a cukormáz sima nem lesz.
- Amikor a brownie-k kihűltek, egy gumispatula segítségével kenjük a tetejére a krémsajtmázat, ha szeretnénk. Tálalás előtt apróra vágott pekándiót is szórhatunk a tetejére.
Receptforrás: “All-American Desserts: 400 Star-Spangled, Razzle-Dazzle Receptes for America’s Best Loved Desserts” Judith M. Fertig.
Receptlink: Quilt Country Pumpkin Brownies | Tasty Kitchen: A Happy Recipe Community!