Brownie recept

Vastagon tömött sütőtök brownie

sütőtök brownie

Ez hivatalosan is az a recept, ami a sütőtök-gyűlölő családomat sütőtök-rajongóvá változtatta!

Hozzávalók:

A sütőtökös brownie-hoz:

  • 2 csésze kristálycukor/fehér cukor
  • 1.5 csésze általános liszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1.5 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • ¾ csésze repce- vagy növényi olaj
  • 425 g sütőtök püré
  • 2 egész nagy tojás, enyhén felütve
  • ½ csésze apróra vágott pekándió (nem kötelező)

A krémsajthoz. Ha akarod:

  • 85 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • ½ csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze porcukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Zsírozzunk ki egy 23×33 centiméteres tepsit, vagy béleljük ki pergamenpapírral. Tegyük félre.
  2. A brownie-k elkészítéséhez szitáljuk össze a cukrot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban. Öntsük hozzá az olajat, és egy keverőgép alacsony fokozatán addig verjük, amíg a száraz összetevők megnedvesednek. Adagoljuk hozzá a sütőtökpürét, és verjük simára. Adagoljuk hozzá a tojásokat, és verjük még egy percig. Ha Használjuk, szórjunk bele a pekándiót. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.
  3. Süssük kb. 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz (30 percnél kezdjük el ellenőrizni, mivel a sütők változóak). Vegyük ki a sütőből a tepsit. Aztán hagyjuk a brownie-kat kihűlni a serpenyőben.
  4. A cukormáz elkészítéséhez, ha használunk, tegyük a krémsajtot, a vajat és a vaníliát egy tálba, és közepes fokozaton verjük, amíg könnyű és habos nem lesz. Keverjük bele a porcukrot, egyszerre kb. 1 csészényit, és minden egyes adagolás után jól verjük fel. Folytassuk, amíg a cukormáz sima nem lesz.
  5. Amikor a brownie-k kihűltek, egy gumispatula segítségével kenjük a tetejére a krémsajtmázat, ha szeretnénk. Tálalás előtt apróra vágott pekándiót is szórhatunk a tetejére.

Receptforrás:  “All-American Desserts: 400 Star-Spangled, Razzle-Dazzle Receptes for America’s Best Loved Desserts” Judith M. Fertig.
Receptlink: Quilt Country Pumpkin Brownies | Tasty Kitchen: A Happy Recipe Community!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől