Brownie recept

Szupererős Brownie recept

Szuperforró Brownie

Összetevők:

  • 4 tojás
  • 1 és 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál eszpresszópor (nem kötelező)
  • 1/4 teáskanál fahéj (nem kötelező)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csésze sótlan vaj
  • 2 és 1/4 csésze cukor
  • 1 és 1/2 csésze fehérítetlen, teljes kiőrlésű liszt
  • 2 csésze étcsokoládéforgács
  • 1-2 csipet Szárított Szupererős chili hüvely porrá őrölve. Ha a hüvely túl nedves az őrléshez, először pirítsuk meg serpenyőben vagy sütőben.

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 22×33 centis sütőformát fóliával (vagy két kenyérsütőformát vagy egy 20 × 20-as  sütőformát), és tegyük félre.
  2. Keverjük simára a tojásokat, a kakaót, a sót, az eszpresszóport, a fahéjat, a sütőport és a vaníliakivonatot egy tálban. Ne használj habverőt, mert elakad.
  3. Olvasszuk fel a vajat alacsony hőfokon a tűzhelyen, majd keverjük bele a cukrot. Ismét ne használjunk habverőt.
  4. Adjuk a forró vaj-cukor keveréket a tojás-kakaó keverékhez, és keverjük simára.
  5. Adjuk hozzá a lisztet és a chipseket, keverjük simára. Megjegyzés: Ha azt szeretnéd, hogy a csokoládéforgácsok jobban megmaradjanak, hagyja a tésztát kissé kihűlni, mielőtt belekeveri a forgácsokat.
  6. Adjunk hozzá két nagy csipetnyi szupererős chiliport, majd öntse a tésztát a serpenyőbe. Vagy megfelezheted a tésztát, és ennek megfelelően variálhatod a chilipor mennyiségét.
  7. Süssük 30-50 percig, attól függően, hogy mennyire forró a sütő. A brownie-nak szilárdnak kell tűnnie, nem folyósnak. De egy teszteren vagy késen ragacsot hagy maga után. Hagyjuk teljesen kihűlni a serpenyőben, mielőtt leveszed a fóliát és felszeleteled.

 

Forrás

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől