1 és 1/2 csésze fehérítetlen, teljes kiőrlésű liszt
2 csésze étcsokoládéforgács
1-2 csipet Szárított Szupererős chili hüvely porrá őrölve. Ha a hüvely túl nedves az őrléshez, először pirítsuk meg serpenyőben vagy sütőben.
Elkészítés
Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 22×33 centis sütőformát fóliával (vagy két kenyérsütőformát vagy egy 20 × 20-as sütőformát), és tegyük félre.
Keverjük simára a tojásokat, a kakaót, a sót, az eszpresszóport, a fahéjat, a sütőport és a vaníliakivonatot egy tálban. Ne használj habverőt, mert elakad.
Olvasszuk fel a vajat alacsony hőfokon a tűzhelyen, majd keverjük bele a cukrot. Ismét ne használjunk habverőt.
Adjuk a forró vaj-cukor keveréket a tojás-kakaó keverékhez, és keverjük simára.
Adjuk hozzá a lisztet és a chipseket, keverjük simára. Megjegyzés: Ha azt szeretnéd, hogy a csokoládéforgácsok jobban megmaradjanak, hagyja a tésztát kissé kihűlni, mielőtt belekeveri a forgácsokat.
Adjunk hozzá két nagy csipetnyi szupererős chiliport, majd öntse a tésztát a serpenyőbe. Vagy megfelezheted a tésztát, és ennek megfelelően variálhatod a chilipor mennyiségét.
Süssük 30-50 percig, attól függően, hogy mennyire forró a sütő. A brownie-nak szilárdnak kell tűnnie, nem folyósnak. De egy teszteren vagy késen ragacsot hagy maga után. Hagyjuk teljesen kihűlni a serpenyőben, mielőtt leveszed a fóliát és felszeleteled.