Gazdag, puha csokoládé brownie könnyed krémes mascarponés töltelékkel.
Hozzávalók:
-
- Félédes csokoládé chips
- 1 csésze lágyított vaj
- 1 csésze cukor
- 4 egész tojás
- 4 tojásfehérje
- tortaliszt
- 1/4 csésze (Nescafe ) instant kávé granulátum/por
- 450 g Mascarpone sajt szobahőmérsékletű
- 1/4 csésze cukor
- 4 tojásfehérje
- 2 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
- Egy nagy tálban megolvasztjuk a csokoládét. Keverjük simára, és hagyjuk kihűlni.
- Melegítsük fel a sütőt 160 fokra. És béleljünk ki egy 33X23-as tepsit sütőpapírral.
- Adagoljuk Az olvasztott csokoládét a keverőtálba. Verjük, keverjük bele a vajat, majd az 1 csésze cukrot és a 4 tojást, valamint a 4 tojásfehérjét is.
- Szórjuk bele az instant kávét, majd a lisztet.
- Alacsony sebességen keverjük, amíg éppen csak össze nem keveredik.
- Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, mínusz 1 csésze brownie tésztát.
- Egy másik tálban keverjük össze a mascarpone sajtot 1/4 csésze cukorral, a 4 tojásfehérjével és a vaníliakivonattal.
- A sajtkeveréket oszlassuk el a brownie tészta tetején.
- Tegyünk egy kanálnyit a maradék brownie-tésztából a krémes töltelék tetejére, és villával enyhén forgassuk meg.