A cappuccino brownie megszületett. És el kellene készítened, aztán megosztanod a barátaiddal. Hidd el, meg fogják köszönni. Különösen, ha szeretik a kapucsínót. Vagy a csokoládét. Vagy a szuper csokis, sűrű, ragacsos brownie-t. Szóval alapvetően nem lehet hibázni.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál instant eszpresszópor
- 2 evőkanál forró tej
- 140 g étcsokoládé apróra vágva
- 10 evőkanál sótlan vaj
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 és 1/4 csésze fehér cukor
- 4 nagy tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csésze csokoládéforgács
- Porcukor a Porozáshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Fújjunk be egy 23×23-as tepsit spray-vel vagy béleljük ki sütőpapírral, és tegyük félre.
- Keverjük össze az eszpresszóport és a forró tejet egy kis tálban, és tegyük félre.
- Rakjuk az étcsokoládét és a vajat egy közepes méretű serpenyőbe, és tegyük közepes lángra. Várjuk meg, hogy a vaj és a csokoládé összeolvadjon, majd öntsük bele az eszpresszóval átitatott tejet.
- Ha minden teljesen megolvadt, szórjuk bele a kakaóport és a fehér cukrot, majd keverjük össze.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat.
- Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze.
- Óvatosan keverjük bele a lisztet, amíg éppen csak össze nem keveredik.
- Öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal.
- Tegyük a tepsit a sütőbe, és hagyjuk a brownie-kat 30 percig sülni, majd vegyük ki.
- Tálalás előtt várjuk meg, míg a brownie-k szobahőmérsékletűre hűlnek.
- Kívánság szerint porcukrot is szórhatunk rájuk.