Hozzávalók:
- 110 g keserű csokoládé, durvára vágva
- 1/3 pohárnyi finomított kókuszolaj
- 1/2 teáskanál instant eszpresszópor (opcionális)
- 1/3 pohár szobahőmérsékletű cukrozatlan tejmentes tej
- 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
- 3/4 pohár kristálycukor
- 1 pohárnyi liszt
- 1/4 pohár kakaópor
- 3/4 tk. sütőpor
- 1/2 teáskanál kóser só
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt egy 20 × 20-as serpenyőben alufóliával.
- Keverd össze az apróra vágott csokoládét és a kókuszolajat egy nagy, mikrohullámú sütőben használható tálban. Közben kevergetve, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. (Ha használsz, habosítsd fel az eszpresszóport, majd keverd hozzá a tejet, a kukoricakeményítőt és a cukrot).
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. A száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókba keverjük addig, amíg össze nem keverednek, majd tegyük át az előkészített tepsibe.
- A tésztát egyenletes, a tepsi széléig érő rétegbe kenjük, és addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót ki nem dobja.
- Hagyjuk kihűlni a tepsiből való kivétel előtt.
- Szeleteld fel és tálald, vagy hagyd teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnéd.