Olyan sűrű, rágós és csokis, hogy el sem hinnéd, hogy tejmentes, tojásmentes, paleo és egészséges! Gluténmentes brownie.
Hozzávalók:
- ¼ csésze kókuszolaj, olvasztott, plusz 1/2 teáskanál csokoládé olvasztásához
- 3 evőkanál agavé
- ½ csésze kókuszcukor, csomagolva
- ¼ csésze cukrozatlan almaszósz, hűtve (lásd a megjegyzést)
- ½ evőkanál vanília kivonat
- 85 g tejmentes mini csokoládé chips
- 1-½ csésze mandulaliszt (94g)
- 5 evőkanál Kakaópor (18 g)
- 3 evőkanál kókuszliszt, csomagolva (55 g)
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 3 evőkanál fekete dió, finomra vágva
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjünk össze 1/4 csésze olvasztott kókuszolajat és az agavét. Szórjuk rá a kókuszcukrot, az almaszószt és a vaníliát, majd elektromos kézi mixerrel addig verjük, amíg jól össze nem keveredik.
- Tegyünk kb. 2 evőkanál csokoládét egy kis, mikrohullámú sütésre alkalmas edénybe, a maradék 1/2 teáskanál kókuszolajjal együtt. Mikrohullámú sütőben 50%-os teljesítményen, 30 másodperces időközönként, az egyes időközök között megkeverve melegítsük, amíg simára olvad. Aztán keverjük bele az olajos masszába.
- A dió és a maradék csokoládéforgács kivételével tegyük az összes többi hozzávalót a tálba, és verjük addig, amíg jól össze nem keveredik. Keverjük bele aztán a maradék csokoládéforgácsot és a diót. Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy a megszilárduljon.
- Miután kihűlt, melegítsük fel a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki 2 süteményes tepsit sütőpapírral.
- A tésztát evőkanálnyi golyókká sodorjuk, és a sütőlapokra tesszük. Alakítsunk minden egyes sütit alig 1,5 centi vastagságúra.
- Süssük addig, amíg a szélek enyhén ropogósak nem lesznek, és a teteje megdermed, de még mindig puha. Kb. 20 percig kell ehhez sütni.
- Hűtsük ki teljesen a tepsin.