Brownie recept

Vegán gluténmentes brownie sütik

Vegán gluténmentes brownie sütik

Olyan sűrű, rágós és csokis, hogy el sem hinnéd, hogy tejmentes, tojásmentes, paleo és egészséges! Gluténmentes brownie.

Hozzávalók:

  • ¼ csésze kókuszolaj, olvasztott, plusz 1/2 teáskanál csokoládé olvasztásához
  • 3 evőkanál agavé
  • ½ csésze kókuszcukor, csomagolva
  • ¼ csésze cukrozatlan almaszósz, hűtve (lásd a megjegyzést)
  • ½ evőkanál vanília kivonat
  • 85 g tejmentes mini csokoládé chips
  • 1-½ csésze mandulaliszt (94g)
  • 5 evőkanál Kakaópor (18 g)
  • 3 evőkanál kókuszliszt, csomagolva (55 g)
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 3 evőkanál fekete dió, finomra vágva

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjünk össze 1/4 csésze olvasztott kókuszolajat és az agavét. Szórjuk rá a kókuszcukrot, az almaszószt és a vaníliát, majd elektromos kézi mixerrel addig verjük, amíg jól össze nem keveredik.
  2. Tegyünk kb. 2 evőkanál csokoládét egy kis, mikrohullámú sütésre alkalmas edénybe, a maradék 1/2 teáskanál kókuszolajjal együtt. Mikrohullámú sütőben 50%-os teljesítményen, 30 másodperces időközönként, az egyes időközök között megkeverve melegítsük, amíg simára olvad. Aztán keverjük bele az olajos masszába.
  3. A dió és a maradék csokoládéforgács kivételével tegyük az összes többi hozzávalót a tálba, és verjük addig, amíg jól össze nem keveredik. Keverjük bele aztán a maradék csokoládéforgácsot és a diót. Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy a megszilárduljon.
  4. Miután kihűlt, melegítsük fel a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki 2 süteményes tepsit sütőpapírral.
  5. A tésztát evőkanálnyi golyókká sodorjuk, és a sütőlapokra tesszük. Alakítsunk minden egyes sütit alig 1,5 centi vastagságúra.
  6. Süssük addig, amíg a szélek enyhén ropogósak nem lesznek, és a teteje megdermed, de még mindig puha. Kb. 20 percig kell ehhez sütni.
  7. Hűtsük ki teljesen a tepsin.

Megjegyzések:

– Fontos, hogy az almaszósz hűtött legyen, és közvetlenül a hűtőszekrényből vegyük ki.
– Mint minden gluténmentes sütésnél, mérd ki a lisztet, hogy megfelelő legyen az eredmény.
– Ha nem fér be egyszerre mindkét sütőlap a sütőbe, tartsd a maradék tésztát a hűtőben a sütésig.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől