Ez a brownie torta ugyan gluténmentes – de olyan finom és zsenge elsősorban a zabpehely miatt, hogy nem is gondolnád róla.
Hozzávalók:
- Sütőspray, a serpenyőhöz
- 1 csésze sótlan vaj
- 170 g félédes csokoládé, apróra vágva
- 1 csésze mandulaliszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 5 nagy tojás
- 2 csésze porcukor
- 1/2 csésze apróra vágott dió (pl. mandula)
- 1.5 csésze zabpehely
- 1 csésze félédes csokoládéforgács
- 1/4 csésze tejszín
Elkészítés:
- Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Kenj be egy 12 csészés Bundt-formát főzőspray-vel.
- Tedd a vajat és az apróra vágott csokoládét egy közepes méretű, mikrohullámú sütőben használható tálba. A mikrohullámú sütőben 30 másodpercenként kevergetve addig melegítsd magas fokozaton, amíg a csokoládé megolvad, és a keverék sima lesz. Hagyd hűlni 5 percig.
- Közben egy közepes tálban keverd össze a mandulalisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
- A csokoládés keveréket tedd át egy tálba és keverőgéppel vagy kézzel közepes sebességen egyenként verd bele a tojásokat.
- Csökkentsd a sebességet alacsonyra, és adagold hozzá a mandulás keveréket, és kavard, amíg éppen csak összeáll. Kevergesd bele a cukrot, a diót és a zabot is.
- Tedd át a keveréket az előkészített formába, és süssd addig, amíg a közepébe szúrt fapálcika majdnem tisztán nem jön ki. 45-50 percig.
- Hagyd a brownie-kat 15 percig hűlni a formában, majd borítsd egy rácsra, és hagyd ott, míg teljesen kihűl.
- Közben egy kis, mikrohullámú sütésra alkalmas tálban 30 másodperces sorozatban mikrózd a csokoládéforgácsot, amíg elkezd olvadni. Adagold hozzá a tejszínt, és melegítsd meg a mikróban további 15 másodpercig. Majd keverd simára.
- Hagyd Hűlni 5-10 percig.
- Majd Mehet ízlésesen a tortára.
Receptinformáció: Oatmeal Brownie Bundt Cake Recipe (delish.com)